Mezitli Anadolu İmam Hatip Lisesi

Belgegeçer : 0 324 481 44 02
WEB https://mezitlianadoluihl.meb.k12.tr
Adres : İstiklal Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No 56 Davultepe Mezitli / MERSİN
VİZYON : Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, değişime ve gelişime açık, hoşgörü sahibi, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, kendine güvenen, katılımcı, etkili ve nitelikli, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak.
MİSYON : Bilgili, kültürlü, başarılı, sorumluluk sahibi, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; gelişime ve değişime açık, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
BAŞARILAR : 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılı TKYS ekip dalında birincilik. 2013 İmam Hatip Liseleri arası ARAPÇA ŞİİR YARIŞMASI İl 3. sü 2015 İmam Hatip Liseleri arası ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASI İl birincisi

Isınma : Klima -Doğalgaz
Servis :
Ulaşım : MES-KOOP, Halk Otobüsleri, Belediye Otobüsleri
Yerleşim Yeri : Davultepe İstiklal Mah. Fatih Sultan Mehmet Cad. No:56 MEZİTLİ/MERSİN (Mersin >> Silifke yolu üzeri Mezitliyi Geçin 5 km sonra Davultepe Postanesinden sağa dönüş yapın GMK bulvarına 400 m. Kuzey)
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Merkez ilçe Mezitli 5 km
Kontenjan Bilgileri : 60 FEN VE SOSYAL BİLİMLER ALANI PUANLI ÖĞRENCİ ALMAKTADIR.
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikler :